Mobiele Applicatie

Apps voor Levens

Oplossing biedt zicht op sales en product

Levens Cooking & Baking Systems is grootleverancier van professionele keukenapparatuur en ruim 70 jaar actief in de foodservice, retail en facilitaire branche. Levens bedient de segmenten met apparatuur van verschillende merken en is fabrikant van een eigen ovenlijn. Klanten kunnen bij Levens ook terecht voor technische en financiële diensten en praktijkopleiding.

De uitdaging

Om segmenten en klanten goed te bedienen, werkt Levens met een stevig backofficesysteem dat meerdere processen ondersteunt. Het systeem bevat onder andere het volledige productassortiment en de financiële gegevens voor het sales- en servicetraject. In de praktijk komt dat neer op omvangrijke processen, waarin Levens graag meer inzicht en eenvoud wilde krijgen. Ook wilde het bedrijf een alternatief voor de vele papieren bonnen. Dit alles om sneller en accurater in te spelen op de behoeften van klanten.

De oplossing

We gaven key-users in het sales- en serviceproces tablets met specifieke apps. Zo zorgden we ervoor dat bijvoorbeeld de sales agents het offerte- en ordertraject volledig via een tablet kunnen doorlopen en beheren. Het management heeft direct actueel inzicht in offertes, orders en leads, naast omzetprognoses per kwartaal. Ook voor het genereren van leads ontwikkelden we een app, waardoor sales agents prospect- en suspectgegevens direct bij de hand hebben. En dat veilig bovendien, doordat de gegevens veilig en centraal in de cloud staan. Voor de servicebonnen ontwikkelden we een app die de papierstroom elimineerde. Met duidelijk resultaat: de tijd voor het verwerken van een uitgevoerd serviceverzoek daalde van meerdere weken naar minder dan een uur.

Realisatie
Voor deze opdracht gebruikten we onder meer Google App Engine en AngularJS. De salesmanager voor de sales agents en service-app bouwden we native voor het Android platform, bedoeld om zoveel mogelijk opties te benutten. Zo was bijvoorbeeld het offline werken en verwerken van de offertes een vereiste. Voor de leadgenerator ontwikkelden we een hybrid app, voor een zo breed mogelijke dekkingsgraad per mobile platform. Dit was zowel vanuit functioneel als kostenperspectief de juiste keuze.

We zochten een partner waarmee we voor een lange periode konden samenwerken. Dat was de reden dat we voor Citrus hebben gekozen. Met een praktische blik op het heden en met één oog naar de toekomst.

Joris Levens, Levens Cooking and Baking, 2015